Nasveti

Kaj moramo vedeti pred nakupom notranjih vrat

Notranja vrata so veliko več kot le element, ki odpira ali zapira prostor. So pomemben del notranje opreme, ki nam pomaga spremeniti naše bivalne prostore v dom. Z izbiro dekorja, detajlov in kljuke lahko prostorom dodamo osebno noto, naš stil ter toplino in prijetnost bivanja.

Seveda pa se vse začne pri tem koliko ste pripravljeni odšteti za vrata. Zato imate na izbiro več možnosti kot so CPL notranja vrata, furnirana vrata in lakirana vrata. Med njimi najbojše razmerje med kvaliteto in ceno ponujajo notranja vrata CPL.

Polnilo vrat je lahko satovje, iverokal, lepljen les in MDF. Pri nas večinoma ponujamo vratna krila iz iverokala, ki so lažja in cenejša od masive, a zagotavljajo dobro raven zvočne izolacije in trajnosti.

Podatki, ki jih potrebujete ob povpraševanju za notranja vrata:

  • Dimenzije (širina, višina in globina zidne odprtine)
  • Smer odpiranja (leva, desna)
  • Klasična ali drsna vrata
  • Polna vrata ali s steklom
  • Vidna ali skrita nasadila
  • Tip kljuke (klasičen ključ, metuljček, cilinder ali brez)

Kdaj se pričeti zanimati za notranja vrata?

Že med gradnjo ali obnovo kajti različni proizvajalci imajo različne standardne dimenzije, zato se lahko zidne odprtine prilagodijo izbranim vratom. Tako se lahko izognete doplačilom za notranja vrata nestandardnih dimenzij.

Tadej, smArt wood

Kakšnen tip vrat lahko izberemo?

Občiajno se vse začne pri tem koliko ste pripravljeni odšteti za vrata. Zato imate na izbiro več možnosti kot so CPL vrata, furnirana vrata in lakirana notranja vrata.

Najboljše razmerje med kvaliteto in ceno ponujajo CPL vrata

EKIPA SMART WOOD

CPL Vrata

Kratica CPL (Continuous Pressure Laminate) je kontinuirano stiskan laminat in je zaradi svoje strukture izjemno odporen na udarce in praske, zato so CPL vrata posebej primerna za družine z majhnimi otroci, lastnike hišnih ljubljenčkov in tudi javne prostore, hotele, … Izpostavljenost svetlobi ne deformira izgeda površine, vzdrževanje in čiščenje pa je preprosto. Na izbiro je veliko različnih dekorjev, tudi v 3D strukturi površine.

Furnirana vrata

Furnir je naravni material pridobljen s postopkom žaganja, rezanja ali luščenja hlodovine, s katerim je prekrito vratno krilo. Z naravnim izgledom v prostor vnese toplino in domačnost. Je naravni material, ki je občutljivejši na praske in udarce in zahteva dodatno nego, vendar imajo primerno vzdrževana furnirana vrata dolgo življenjsko dobo in jih priporočamo kupcem, ki cenijo kvaliteto in zato pripravljeni plačati več.

Lakirana vrata

Lakirana vrata so manj odporna na udarce in praske, vendar omogočajo izbiro katerekoli barve po RAL lestvici. Čiščenje in vzdrževanje je preprosto.

Smer odpiranja

Smer odpiranja notranjih vrat lahko preverite tako, da se postavite pred vrata in jih odprete tako, da jih potegnete prosti sebi. Če so tečaji na desni strani (kljuka pa na levi) so desna vrata. In obratno.

Klimatski razred notranjih vrat

Tip nasadil

Izbirate lahko med klasičinimi nasadili (brazdana vrata) in vrata s skritimi nasadili (nebrazdana vrata).

 

Za več informacij se obrnite na našega svetovalca, ki vam lahko opravi brezplačne meritve in vam predstavi možnosti notranjih vrat, dekorje, kljuke in odgovori na vsa vaša vprašanja ali pa nas kontaktirajte in obiščite v salonu.

ekipa smArt wood

KONTAKTIRAJTE NAS

Scroll Up